John Wolters

Het ontstaan van de RKSV Langeberg.

Directe aanleiding tot het ontstaan van de RK Sportvereniging Langeberg was de fusie van de voetbalclub Rumpen met Limburgia.

De fusieclub zat zo ruim in de spelers dat een vrij groot aantal van hen nog nauwelijks werden opgesteld in een elftal, natuurlijk gaf dat onvrede.

Bij kapper Theelen (op de Langeberglaan) werd er door klanten geregeld over gemopperd, maar bij mopperen bleef het niet, al snel groeide het idee van een eigen club.

De naam in die eerste fase “Voetbalclub Akerstraat”.

De eerste bijeenkomsten    (vergaderingen) werden gehouden in café Cornelissen, op de plaats waar nu restaurant Mostar staat.

Vanuit “Voetbalclub Akerstraat” kwamen er suggesties om in K.N.V.B. verband te gaan voetballen, op 2 oktober 1949 kreeg de club een bondsnummer.

Vanaf die tijd onder de naam : RK Sportvereniging Langeberg.

Tijdens het seizoen 1950 / 1951 werd voor het eerst deelgenomen aan de competitie en wel in de 2e klasse afdeling Limburg.

Dhr J. Nauts had de zware taak om als eerste voorzitter deze prille vereniging te leiden, na een korte periode gaf hij de voorzittershamer over aan dhr J. Kuijer, die 17 jaar voorzitter is geweest.