COVID-19 MAATREGELEN | 28 NOVEMBER 2021

Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. In het hele land is de toegang tot de zorg in gevaar. Helaas blijkt het noodzakelijk om planbare zorg zoals heup- of liesbreukoperaties te stoppen, zodat de meest acute zorg nog wel door kan gaan. Er wordt op korte termijn geen daling verwacht in de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames. Daarom grijpt het kabinet in, met strengere maatregelen. Om zo het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. De maatregelen zijn erop gericht om het aantal contactmomenten per dag sterk te verminderen.

Dit weekend, zaterdag 27 en zondag 28 november, mag er nog gevoetbald worden. De huidige maatregelen zullen nog steeds van kracht zijn. Dit betekent:

• Publiek is helaas niet welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders.
  • In de kantine en de kleedkamer is een CTB voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht.
  • Vaste zitplaatsen zijn verplicht in de kantine.
  • De kantine moet op zaterdag 27 november om 20.00 uur dicht en op zondag 28 november vanaf 17.00 uur.

Vanaf zondag 28 november om 05.00 uur geldt onderstaande maatregel. Deze blijft in ieder geval van kracht tot 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december 2021 opnieuw beoordeeld..

• Na 17.00 uur moeten de sportaccommodaties dicht zijn. Amateursport (wedstrijden en trainingen) is tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer toegestaan.

Klik hier voor de info over het CTB.
Klik hier voor de FAQ van het NOC*NSF.

De KNVB neemt in de loop van volgende week een besluit hoe om te gaan met de competities. Hierover is op dit moment nog niks bekend. Uiteraard zullen we gaan bekijken wat mogelijk blijft als de competities daadwerkelijk worden stilgelegd. Denk hierbij aan voetbalactiviteiten op de zaterdagen en zondagen tot 17.00 uur. Net zoals bij voorgaande maatregelen zullen we blijven kijken wat wel mogelijk is. Vragen m.b.t. het bovenstaande? Neem dan contact op met Rick van de Roer (Voorzitter) via voorzitter@svlangeberg.nl